Hva er et forbrukslån?

Hva er et forbrukslån?

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at bankene låner deg penger uten at du trenger å stille med sikkerhet for pengene i form av bolig, eiendom eller andre gjenstander av verdi.

Den rake motsetningen til et forbrukslån, er boliglån. Ved et boliglån må boligen være bankens sikkerhet for lånet du tar opp.

Hva brukes forbrukslån til?

Du kan benytte et forbrukslån som finansieringsløsning til mange ulike ting og formål. Blant annet kan du kjøpe en bil, interiør til boligen, regninger, eller en hel ferietur. Så lenge lånet brukes innenfor lovens rammer, er det bare fantasien som kan sette grenser.

Hva er fordelen med forbrukslån?

Den aller største fordelen med et forbrukslån, er at lånet kommer med en stor frihet da det ikke kreves sikkerhet for å få innvilget det. Det betyr at du kan bruke pengene til det du selv ønsker.

Det vil også si at du hele tiden har penger tilgjengelig dersom noe uforutsett skulle oppstå, som for eksempel en stor regning.

Når det gjelder behandlingstid, er denne langt mer effektiv ved lån uten sikkerhet kontra lån med sikkerhet. Med effektivt, menes det at pengene kan betales ut relativt raskt og potensielt på dagen dersom du søker tidlig på dagen.

Forbrukslån kommer i tillegg med lavere renter enn andre lån uten sikkerhet, som for eksempel kredittkort.

Hva er negativt med forbrukslån?

Det finnes også noen ulemper med forbrukslån, blant annet kommer lånet med høye rentekostnader, spesielt sammenlignet med lån med sikkerhet. Det er også en låntype som er såpass lett tilgjengelig at det er lett å glemme at pengene faktisk ikke ens egne.

Skal du ta opp et forbrukslån, kan du finne ekstremt mange långivere og banker. Derfor er du avhengig av å bruke litt på å finne det beste forbrukslånet for deg.

Kredittsjekk

Jo bedre kredittsjekk du har, jo billigere forbrukslån får du.

Hva kreves for å få forbrukslån?

Banker og långivere opererer ofte med ulike krav til søkerne sine i forbindelse med lån, men noen krav er ganske generelle:

  • Du må blant annet stille med fast inntekt
  • Være minimum 18 år. Hos de fleste bankene må du ha fylt 20 år
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger
  • Som regel må du ha vært bosatt i Norge de siste tre årene. Bostedsadressen må uansett være i Norge

Hva er maks forbrukslån?

Hvor mye du kan låne i forbrukslån avhenger av banken du velger å søke hos og din egen kredittscore. Som et tak kan du potensielt låne helt opptil 600.000 kroner i et forbrukslån.