Forbrukslån beste rente

I Norge finnes det et stort utvalg av tilbydere og banker som tilbyr forbrukslån, derfor kan det være vanskelig å finne den banken som gir deg beste rente på lånet ditt. I denne artikkelen kan du lære mer om hvordan du skal finne den banken som tilbyr beste rente på forbrukslån.

Det første du bør vite, er at alle banker og tilbydere av lån alltid behandler alle lånesøknader på individuell basis. Dette betyr at renten du får tilbud om, også fastsettes individuelt. Det kan for eksempel være at to personer søker om samme lånesum i en og samme bank, men det betyr ikke at begge vil få tilbud om samme rente.

Hva er god rente på forbrukslån?

I Norge ligger gjennomsnittlig rente på forbrukslån på ca. 13%. Likevel trenger ikke 13 prosent effektiv rente å være en god rente for nettopp deg. På en annen side trenger ikke for eksempel 15 prosent effektiv rente å være en dårlig rente igjen.

Husk at bankene setter renten høyere hvis det er snakk om mindre lån og høyere dersom du skal ha et større forbrukslån. Her er en oversikt over renter du kan være fornøyd med på forbrukslån:

  • Dersom du tar opp et forbrukslån på mindre enn 50.000 kroner, vil en rente på 12-15% være en god rente.
  • Tar du opp et forbrukslån på 100.000 kroner, vil en rente på 11% være en god rente.
  • Har du fått innvilget et forbrukslån på 200.000 kroner, vil en rente på 9-10% kategoriseres som en god rente.
  • Dersom du tar opp et forbrukslån på mellom 300.000 og 600.000 kroner, vil en rente på 6-10 prosent være bra.

Hvordan få beste rente på forbrukslån?

Det finnes noen grep du kan gjøre for å oppnå best mulig rente på forbrukslånet ditt, blant annet bør du prøve å forbedre kredittscoren din så mye som mulig. Husk at alle tilbydere av lån, henter inn kredittinformasjonen din og foretar en såkalt kredittsjekk. Her vil du få en kredittscore som et resultat av faktorer som inntekt, gjeld, alder og betalingshistorikk.

Har du en dårlig kredittscore, kan du forsøke å bedre denne før du søker om et forbrukslån. For eksempel bør du betale inn kravet dersom du har en betalingsanmerkning eller en aktiv inkassosak.

Dette er veldig viktig, da kredittscoren bidrar til bankens avgjørelse om innvilgelse av lån eller ikke, og hvilken rente du eventuelt får tilbud om.

Søk forbrukslån hos mange tilbydere samtidig

Dersom du søker om lån hos mange banker samtidig, kan du enkelt sammenligne tilbud og til slutt velge det lånet som kommer med den beste renten. Husk å søke om samme beløp og like lang nedbetalingstid hos alle. Da får du et så godt sammenligningsgrunnlag som mulig.

Samtidig koster det ingenting å søke om et lån, og du forplikter deg ikke til noe som helst før låneavtalen er signert. Når disse er signert og sendt tilbake, vil du få svar innen tre dager. Noen gir deg også svar på dagen.

Søk lån med en medlåntaker

En medlåntaker er en person som tar opp lån sammen med deg, og det finnes flere fordeler ved å søke forbrukslån sammen med en annen. For eksempel vil en medlåntaker føre til bankene vil tilby deg en lavere rente, enn om du hadde søkt alene.

I tillegg er sjansen større for at søknaden din i det hele tatt blir godkjent. Som regel kan du også søke om et høyere beløp sammen med en medlåntaker. Husk imidlertid på at medlåntakeren blir like ansvarlig for lånet som deg.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan få lavere rente på forbrukslån?

Dersom du har ett eller flere lån uten sikkerhet fra før, bør du vurdere å refinansiere all gjelden i ett større forbrukslån med bedre rentebetingelser enn det du har fra før. Skal du ta opp lån for første gang, vil du oppnå en god rente dersom du har en god kredittscore. Du bør derfor sørge for at denne er så god som mulig før du søker.

Hva er god rente på forbrukslån?

Dette avhenger mye av beløpet du ønsker å låne. Låner du 50.000 kroner i forbrukslån vil en god rente være mellom 12-15 prosent. Låner du et større beløp på for eksempel 600.000 kroner, vil 6-10 prosent rente anses som en god rente.

Hva er maksimalt beløp jeg kan låne i forbrukslån?

Du kan låne opptil 600.000 kroner i forbrukslån, med en maksimal nedbetalingstid på 5 år. Unntaket er dersom du skal bruke forbrukslånet til refinansiering, da kan du bruke 15 år på å betale ned lånet.