Spare penger

Forbrukslån med lav rente

Forbrukslån med lav rente er et lån uten sikkerhet hvor du får gode betingelser og en god rente sammenlignet med andre renter på slike lån.

Det er imidlertid ikke gitt at du oppnår de beste betingelsene, spesielt dersom du skal låne et mindre beløp. I denne artikkelen får du flere råd som du kan følge for å oppnå et billigere forbrukslån.

Hvordan finne forbrukslån med lav rente?

Det finnes flere faktorer som kan bidra til å oppnå forbrukslån med lav rente og gode betingelser. Det aller første du bør huske på, er at markedet for forbrukslån er stort. Dermed er bankenes konkurranse om kundene betydelig.

Ved å søke forbrukslån hos mange banker samtidig kan du utnytte denne konkurransen da du kan oppnå mange tilbud, hvor bankene har lagt fram sine beste tilbud.

Husk at noen banker alltid vil være mer konkurransedyktige enn andre. For å hente inn mange tilbud kan du benytte deg av en låneagent som kan hente inn 20-30 tilbud for deg. Du trenger bare å sende inn én søknad, og du tjenesten er kostnadsfri.

Kan jeg søke forbrukslån sammen med noen?

Dersom du har en ektefelle, eller kanskje en samboer, bør dere absolutt vurdere å ta opp forbrukslån sammen. Ved å stille med det vi kaller for «medlåntaker», øker mulighetene for å få bedre betingelser på forbrukslånet. Dessuten øker du muligheten for å i det hele tatt få innvilget søknaden om forbrukslån.

Her må imidlertid begge to møte bankens krav om blant annet inntekt og alder.

Bli kvitt gjeld før du søker

Når du har sendt inn en søknad om lån, vil banken se hvor mye gjeld du har. Denne gjelden har mye og si for kredittscoren du får, og dersom du har mye gjeld vil dette redusere lånemulighetene dine.

Vet du at du skylder kredittkortgjeld eller annen usikret gjeld? Da bør du betale ut dette før du søker om forbrukslån.

Tips: Sjekk din egen kredittscore hos kredittopplysningsbyråer som for eksempel Bisnode eller Min Experian før du søker om forbrukslån.

Hva er god rente på forbrukslån?

Mange er fornøyd med renten de får i utgangspunktet når de tar opp forbrukslån, og dette med rette. Videre holder man seg til nedbetalingsplanen sin og betaler gradvis ned lånet.

Men etter hvert som årene går kan man få en høyere inntekt, man har sannsynligvis kvittet seg med mer gjeld og man eldes selv. Sånn sett øker også kredittscoren din, noe som betyr at du etter hvert kvalifiserer til en lavere rente og bedre betingelser enn det du har i dag.

Dette bør du gjøre:

  1. Se over betingelser på et refinansieringslån jevnlig
  2. Ser du at det kan lønne seg, så bør du bytte bank

Disse faktorene bestemmer om du kan få forbrukslån med lav rente

Rentene som tilbys varierer stort fra bank til bank. Dersom banken ser at risikoen for at du misligholder et lån, er lav, vil du oppnå bedre rentebetingelser. Har du en høy kredittscore, vil du kvalifisere til å få de billigste forbrukslånene.

En annen faktor som spiller en stor rolle, er lånebeløpet. Ved å ta opp et lite lån, vil du få høyere renter, og motsatt.

Få svar med en gang når du søker forbrukslån

Hva lånet vil koste totalt vil du finne ut ganske raskt. Husk at banker flest har automatisert dagens søknadsbehandling. Dermed kan du enkelt få svar på søknaden din innen noen minutter.

Dersom du får innvilget søknaden, kommer banken tilbake med et lånetilbud til deg. Det er først her du ser hvilken effektiv rente du blir tilbudt og videre hva totalkostnaden for lånet blir.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg ringe banken for å få lavere rente?

Når du er en låntaker kan du alltid undersøke mulighetene for å be om en lavere rente på lånet ditt. Når det gjelder forbrukslån, vil du stille med ekstra gode kort på hånda dersom du har betalt ned mye gjeld eller dersom andre banker kan tilby en lavere effektiv rente enn det du har fra før.

Hva er god rente på forbrukslån?

Dette avhenger mye av lånebeløpet du ønsker å ta opp, samt gjeld, inntekt og betalingshistorikk. På et generelt grunnlag kan man oppnå renter på mellom 6% og 50% på forbrukslån. Husk at jo lavere beløp du søker om, desto høyere vil rentetilbudet bli.

Kan man betale ned forbrukslån?

Ja, du kan faktisk betale ned forbrukslån raskere enn det låneavtalen tilsier hvis du ønsker det. Ved å betale ned ekstra på lånet vil du bli raskere ferdig med lånet. Du vil også spare mye på rentekostnader.