Forbrukslån på dagen

Forbrukslån på dagen

Forbrukslån på dagen er lån uten sikkerhet som du kan få innvilget samme dag som du søker om lånet.

Kan man få forbrukslån på dagen?

I dag henter bankene alt av relevant informasjon om søkerne på nett. Relevant informasjon omhandler blant annet, skatteopplysninger, gjeld, kredittscore, betalingshistorikk og andre opplysninger som man finner hos Gjeldsregisteret.

Da banken gjør dette digitalt, kan banken samtidig gjennomføre en kredittvurdering samme dag som de mottar søknaden din.

Sammenlign forbrukslån

Når du søker om forbrukslån, bør du søke til mange forskjellige banker. Dette høres kanskje tidkrevende ut, men ved å bruke en låneagent trenger du bare å sende inn en søknad, så videresender låneagenten søknaden din videre til sine samarbeidsbanker.

En låneagent samarbeider som regel med mellom 15 og 30 ulike banker. Her har du altså mulighet til å motta veldig mange lånetilbud, selv på bare en søknad. Ved å sammenligne alle tilbudene kan du manøvrere deg frem til det beste forbrukslånet med de laveste rentene.

Disse fordelene kan du utnytte med en låneagent:

  • Du får det beste sammenligningsgrunnlaget
  • Du sparer ekstremt mye tid
  • Du betaler ingenting for tjenesten
  • Alle tilbud er uforpliktende

Hva er renten på forbrukslån på dagen?

Hvilke renter du kan få på forbrukslån på dagen, vil variere fra bank til bank. Generelt sett vil du oppnå lavere renter, jo større forbrukslånet er.

På et større forbrukslån, vil du som regel få tilbud om effektiv rente på mellom 7% og 20%. Den endelige renten fastsettes etter søkerens kredittscore og størrelsen på lånet. Dersom du har en høy kredittscore når du søker om en høy lånesum, vil du sannsynligvis få et godt rentetilbud.

Hvordan søke om forbrukslån på dagen?

Når du skal sende inn en søknad, ber banken som regel om enkle opplysninger som personnummer, telefonnummer og e-post. Videre må du legge inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid.

Du kan oppleve å bli bedt om å skrive noe om hva lånet er til, selv om du kan bruke forbrukslånet til det aller meste. Dette kan være for at bankene skal forsikre seg om at lånet ikke blir misbrukt til ulovlig bruk.

Likevel har det ikke noe å si om du opplyser at pengene skal gå til nye møbler, selv om planen er å bruke pengene på en ny bil.

Hvor lang tid tar det å få godkjent forbrukslån?

Noen banker kan komme med et svar på lånesøknaden din etter bare noen få minutter, mens andre banker kan bruke noen få timer. Felles for de aller fleste er at de gir deg et svar før et døgn har passert.

Det kan være at noen banker skriver at det kan gå mellom 1-3 dager fra du søker og til du får pengene utbetalt. Dette handler om hvilken dag du søker på. Søker du for eksempel om forbrukslån på en fredag, kan det hende du får pengene påfølgende mandag, siden det er helg imellom.

Grovt sett bør du følge disse stegene for å ha en mulighet til å få godkjent forbrukslån på dagen:

  • Søk om forbrukslån tidlig på en ukedag
  • Sørg for å være nøye når du gir opplysninger i lånesøknaden
  • Ved å bruke en låneagent kan du søke hos mange banker på en og samme tid. Dette gir deg et godt sammenligningsgrunnlag
  • Når du mottar flere tilbud kan du begynne å sammenligne rentetilbudene
  • Ha dine siste lønnslipper, samt skattemelding klart slik at du er forberedt om banken spør etter dette
  • Signer det beste lånetilbudet elektronisk med BankID

Til slutt må du huske på lån uten sikkerhet kommer med høyere renter enn det lån med sikkerhet gjør. Bruk gjerne en forbrukslånkalkulator for å se om du har økonomi til å betjene et forbrukslån før du søker.

Ofte stilte spørsmål

Hvor fort får man forbrukslån?

Banken kommer aldri til å love at du får forbrukslånet utbetalt med en gang. Derfor opplyser de vanligvis om at pengene vil stå på din konto innen 1-3 virkedager.

Hvem får ikke forbrukslån?

Den største årsaken til at folk får avslag på en søknad om forbrukslån, skyldes dårlig betalingshistorikk. I tillegg vil som regel betalingsanmerkninger og aktive inkassosaker føre til avslag hos banken.

Kan man ta opp flere forbrukslån?

Ja, dersom du har en god inntekt og ikke for mye eksisterende gjeld kan du få flere forbrukslån. Det er imidlertid anbefalt å holde seg til ett større forbrukslån kontra to mindre. Da trenger du bare å forholde deg til en månedlig betaling.