Pass på å få det beste forbrukslånet

Søk forbrukslån via en lånemegler

Ved å bruke en lånemegler bruker du langt mindre tid på å hente inn mange tilbud om lån, enn det du gjør ved å søke til hver enkelt bank på egenhånd.

I denne artikkelen kan du lese om alt du trenger å vite om lånemeglere før du skal søke om lån uten sikkerhet.

Bruk en lånemegler for å holde kostnadene nede

Folk flest er mest opptatt av å holde rentekostnader og gebyr så lave som mulig når de skal ta opp lån. Da rentebetingelsene varierer mye, er det imidlertid ikke så enkelt når det gjelder lån uten sikkerhet.

Da vil den beste løsningen være å hente inn så mange lånetilbud som overhodet mulig. Slik ser du hvilke banker som kan tilby det mest økonomisk gunstige tilbudet. Da kan du bruke en lånemegler som kan hente inn potensielt opptil 20 ulike tilbud.

Du forplikter deg ikke ved å søke om forbrukslån

Når du søker om et forbrukslån, forplikter du deg ikke til noe som helst. Bankene kommer ikke til å prøve å tvinge deg til å inngå en låneavtale. Dette gjelder også hvis du sender inn søknaden din via en låneformidler.

Formidlerens rolle er å innhente et stort antall lånetilbud, slik at du selv kan gjøre den beste vurderingen for din økonomi. Husk at tilbudene som regel er gyldige i opptil 30 dager.

Må du betale for å benytte en låneformidler?

Det koster deg ingenting å bruke en lånemegler, og søknaden du sender inn er både gratis og uforpliktende. Pengene som lånemeglerne tjener kommer i form av provisjon av lånene som formidles.

Med uforpliktende, betyr det at du ikke må takke ja til tilbudene som kommer fra bankene. Samtidig kan du sende inn søknader til flere lånemeglere før du velger en.

Slik søker du hos en låneformidler

Det er minst like enkelt å søke via en låneformidler som det er å søke direkte hos en bank. Du må vanligvis fylle ut søknadsskjemaet på denne måten:

  1. Start med å oppgi det lånebeløpet og nedbetalingstiden som du ønsker
  2. Videre skriver du inn navnet ditt, personnummeret ditt, samt e-post og telefonnummer

Du må sannsynligvis også spesifisere om du skal søke lån sammen med en medlåntaker eller ikke. Dersom dette er tilfellet må du skrive inn vedkommende sitt navn og videre de samme opplysningene som beskrevet over.

Det er et eget felt for personer som skal søke om lån til refinansiering. Gjelder dette deg må du legge inn summen du har i gjeld og hvilket finansinstitutt du skylder penger til.

Ofte stilte spørsmål

Kan man få forbrukslån når man har boliglån?

Ja, så lenge du ikke overstiger fem ganger inntekt ved å ta opp forbrukslånet. Har du et veldig høyt boliglån fra før, kan banken avslå søknaden hvis de ser at gjelden blir for høy.

Hvordan få innvilget forbrukslån?

Bankene opererer med noe ulike krav, men generelt sett må du være minst 18 år, ha en fast inntekt, være bosatt i Norge over en viss periode og ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassokrav.

Hvorfor får jeg avslag på forbrukslån?

Økonomiske heftelser som betalingsanmerkninger og aktive inkassosaker er de vanligste årsakene til at banken avslår en søknad om lån. Har du fått avslag på grunn av dette, uten at du var klar over at du hadde betalingsanmerkninger registrert på deg? Da kan du logge inn hos Gjeldsregisteret.com for å få fullt innsyn.